Bemutatjuk a környéket

2022. Mar 1. | Boglya Ökoház

Összeszedtük a leghasznosabb tudnivalókat, hogy egy kis ízelítőt kapjatok a környék hangulatáról, a programlehetőségekről és látnivalókról. Bár a legtöbben pihenni érkeznek hozzánk, mégis vannak, akik szabadidejükben az aktív időtöltést kedvelik.

Nem véletlenül ragadott el minket is ez a környék. Hol találsz meg minket pontosan?

A Tolnai dombság lankái között, Ozora peremén húzódik meg ez a barátságos kis házikó a maga csodás környezetével, amit szívvel-lélekkel alkottunk meg azért, hogy Ti is megtapasztaljátok a környék adta csodákat és nyugalmat. Ha eljöttök hozzánk kikapcsolódni, nem csak a kert és a ház adta csend és béke áll rendelkezésetekre, hanem számos kirándulási tippet tudunk a figyelmetekbe ajánlani, úgy mint:

Borkóstoló, Borvacsora:

A Szappanos Pincészet borkóstolója tökéletes esti program, amely bemutatja a tolnai borvidéket és annak jellemző ízeit, mindezt finom ételekkel párosítva. A programhoz előzetes bejelentkezés szükséges. A program megszervezésében szívesen segítünk.

Erdei túrák:

Ha sétálni lenne kedvetek, akkor az is pompás kikapcsolódás lehet, amihez a környékbeli erdőket javasoljuk. Nézd meg a tippjeinket:

Tamási Parkerdő és Vadaspark:

Ozorától negyedórányi utazásra található a Tamási Parkerdő és Vadaspark, amely hosszabb- rövidebb turistautakkal átszőtt terület, könnyen bejárható, szemet gyönyörködtető hely. A parkerdei tanösvényen keresztül gyönyörű fákkal szegélyezett túraútvonalon jutunk el a vadasparkig, ahol Magyarország legnagyobb dámvad állománya él. A jelenlegi vadrezervátum területe már a 19. században híres volt vadaskertjéről, melyet még Esterházy Miklós alapított a 18. század folyamán.

Gemenci-erdő:

Egy kicsit hosszabb utazással (kb. 1 óra autóút) elérhetjük az ország egyik legkülönlegesebb erdőjét, a Gemenci-erdőt, amely egyedi hangulatát ártéri fekvésének, valamint gazdag vadállományának köszönheti. Ritkaságát jól érzékelteti, hogy a Duna forrásától a Fekete-tengerig sehol nem található Európában ekkora méretű ártéri erdő. Titokzatos vadon és csodálatos vízi világ tárul fel mindazok előtt, akik kenuval, kajakkal járják be a Gemenci-erdőben megbúvó dunai mellék- és holtágakat. Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejének egyedi növény- és állatvilágát legkönnyebben a csodás vízitúrák alkalmával ismerhetjük meg. Előzetes bejelentkezés szükséges. A program megszervezésében szívesen segítünk.

Kultúra:

Egy kis Toszkána Tolna megyében: a felújított reneszánsz Ozorai Pipo várkastélyában minden évszakban színes programok és élmények sora várja az ide látogatót. A várkastély emeleti termeit idegenvezetés keretében lehet megnézni. A várkastély berendezésének segítségével visszacsöppenhetünk a lovagkorba, megtekinthetjük Borbála hálószobáját, a reneszánsz kandallós tróntermet és a reneszánsz ebédlőt. Az emeleti termekben Ozorai Pipo életén keresztül elevenedik meg Zsigmond király korának lovagi kultúrája. A várkastélyban ezen kívül 15. századi élményház és egy reneszánsz konyha kínál tartalmas időtöltést a látogatók számára. A kávéház, valamint a rendezvényterem és az udvar szabadon látogatható. A buja növényzetnek köszönhetően a várudvarnak és a várkertnek nyáron csodálatos hangulata van.

Ha szívesen ellátogatnál valamelyik helyszínre, amelyek a fenti tippjeink között szerepelnek, akkor írj üzenetet a [email protected] email címre és szívesen segítünk megszervezni a programot!

Legfrissebb ajánlóink

Lépj kapcsolatba velünk!

Ha bármilyen kérdésed van a foglalással, a házzal, a felszereltséggel, a programokkal és az érkezéssel vagy a lemondással kapcsolatban, akkor fordulj hozzánk bizalommal!
Adatkezelési tájékoztató*